Новини
5 причин почати бігати вже зараз

5 причин почати бігати вже зараз

12 грудня 2016

Останнім часом в Україні спостерігається позитивна тенденція - збільшення кількості людей, які ведуть здоровий спосіб життя. Все частіше на вулицях і в парках зустрічаються любителі бігу. З'являються нові бігові клуби і організовуються нові змагання. Що ж змушує всіх нас бігти і займатися спортом, що відбувається, коли ми впускаємо у своє життя заняття спортом?

1. Біг загартовує характер і силу волі

Регулярні тренування змінюють не тільки наше тіло, а й характер. Формується самодисципліна, підвищується життєва енергія і активність. Ви зможете перевірити, на що здатні і, повірте, ви здатні на безліч звершень. У першу чергу, ви навчитеся керувати своїм характером. Це - ключовий вольовий навик людини. Тим, хто не бажає працювати над собою і шукає найлегші шляхи для досягнення своєї мети, краще не читати далі. Я не знаю легких шляхів досягнення цілей і подолання себе, але знаю, як діяти напевно.

2. Спортивні люди більш успішні

Якщо людина піклується  про своє здоров'я і веде активний і здоровий спосіб життя, вона демонструє цим сильні риси характеру. Наше здоров'я несе на собі слід нашої особистості. Спортивне тіло повідомляє про те, що його носій не нехтує своїм здоров'ям, володіє міцною волею, сильною самодисципліною, не є заручником своїх слабкостей, має сили чинити опір численним спокусам. Здорове тіло говорить про позитивні риси  характеру людини.

3. Оздоровлення організму

Люди, які бігають, краще себе почувають, мають сильну життєву енергію і відчувають прилив сил. Біг позбавляє від багатьох хвороб, депресій і попереджає ці недуги, позбавляє від стресів і збільшує опір до них.

Коли людина займається бігом, зміцнюються всі системи організму. Починають працювати навіть дрібні суглоби і хрящі, що сприяє їх кращому живленню та звільненню від мертвих клітин. Біг зміцнює зв'язки і м'язи. Не забуваємо і про кісткову систему. У бігунів вона міцніша, ніж у тих, хто не тренується.

У процесі регулярних і правильних тренувань під контролем професійного тренера поступово знижується пульс - як під час фізичних навантажень, так і в стані спокою. Це дає можливість нормалізувати кров'яний тиск і поліпшити якість життя в цілому.

4. Біг стимулює спалювання жиру

Аеробний біг розвиває витривалість. Це один з кращих режимів спалювання жирів. Після 40 хвилин безперервного бігу ваші зайві кілограми перетворюються в енергію, яку ви витрачаєте на тренуваннях. Якщо грамотно поєднувати заняття бігом з правильним харчуванням, результат буде помітний вже через кілька місяців.

Крім того, під час бігу поліпшується дихальна і кровоносна система, доставляючи кисень до органів. Біг - прекрасний засіб, адже він впливає не тільки на вашу фігуру, але і покращує ваше самопочуття.

Пам'ятайте: здоровий спосіб життя - це інвестиція у своє здоров'я, яка неодмінно принесе дивіденди кожному, хто вкладає в нього.

5. Бігове ком'юніті: знайомства з цікавими людьми і подорожі

Сьогодні в усьому світі і в Україні спостерігається бум бігового руху. Бігають зірки шоу-бізнесу і політики, актори і бізнесмени, офісні працівники і домогосподарки. Цей список можна продовжувати. Біг - це природний рух для людини. Він є не тільки самим популярним, але і найдоступнішим видом спорту. Все, що вам потрібно, це: бажання, бігові кросівки і перший вихід на пробіжку. Поринайте з нами у дослідження нового досвіду, знайомство з різними цікавими людьми та подорожі.

Ірина Ліщинська
Ірина Ліщинська
головний тренер клубу «Run Base Kyiv», заслужений майстер спорту, багаторазова чемпіонка України, срібна призерка Олімпійських Ігор у Пекіні
Ми в соц. мережах